Aktuelt

Aktuelle begivenheder på skolen

Lastbilkaravane

ythuyukii

Skak

Skoleskak på skemaet

På Langhøjskolen står der skak på skemaet i én ugentlig lektion for alle eleverne i 0.-3. klasse. Desuden er der mulighed for at fordybe sig i spillet studiezonen sidst på dagen.

Det er ikke tilfældigt, at der er kommet skoleskak på skemaet. Børnene lærer at holde fokus, koncentrere sig, fordybe sig og træffe selvstændige beslutninger, når de spiller skak.

Der er desuden en social gevinst ved at spille skak. Børnene skal sammen få spillet til at fungere, de skal lære at vente på hinanden, overholde nogle regler og håndtere det at vinde og tabe.

Der vil i skaktimerne være mange forskellige og varierede aktiviteter. Det drejer sig fx om bondeskak, kondiskak, actionskak, lynskak og opgaveløsning.

Der bruges forskellige materialer i undervisningen i løbet af skoleåret. Bl.a. anvendes bogen SKAK+MAT, som har en matematisk indgangsvinkel, og der vil derfor være en del matematik i nogle af de opgaver, børnene løser hen ad vejen.

Langhøjskolen deltager igen i dette skoleår i Skolernes Skakdag. Herunder kan ses et par indslag fra de foregående to skoleårs Skolernes Skakdag på Langhøjskolen:

Indslag fra TV2 skolernes skakdag (videre)

 

Infomøde for nye forældre

mmmmmm